snipan.com

snipan.com Träbåt, Ålandssnipa, två ägare, 7,5m lång, 2,4m bred, Albin O41 4 cyl bensinmotor, Solex 26 VBN förgasare, fernissad, bottenmålad

tisdag, maj 23, 2006

Inge flyt idag

posted by Joche @ tisdag, maj 23, 2006 


Idag flöt ett problem upp:
Båten hade stått ensam och gråtit nästan 40 timmar när jag tittade till den. Med en nervositet som skulle göra en skogsmus avundsjuk går jag mot bryggan och ser direkt att hon minsann inte flyter särskilt stolt, tvärtom - vattenlinjen låg några decimeter under havsytan...

Inne i båten var det lika illa, durkarna flöt omkring, högtalarna fungerade som bojfästen och motorn badade skumbad utan skum.

Det tog cirka 25 minuter att pumpa ur hela båten med länspumpen tillsammans med handpumpen. Efter urpumpningen bytte jag ettans batteri mot det tredje och satte omkopplaren på 1+2. Nu kommer vi antagligen inte kunna starta motorn, men båten torde kunna hålla sig torr en stund. Det finns ingen el dragen till bryggan så vi har ett elförsörjningsproblem att gå till botten med.

3 Comments:

Blogger Thraíndir said...

Tur att vi hann teckna försäkring :) Vi får köpa en låång förlängningssladd och låna ström av Lotta som bor i krokarna. Eller prenumerera på batterier. Eller prata med roddarna.

5/23/2006 07:12:00 em  
Anonymous Anonym said...

Mer ettan, tjära etc och täta? Eller har det regnat in?(!)

Tomas:
Häng telefonen i ett snöre kring halsen som andra bran! Sätt flöte på hemnycklarna!

Ös på! ;D
Toffe

5/23/2006 07:28:00 em  
Blogger Joche said...

Att båten tar in vatten är helt okej så länge våra kompisar Länsman och Öskar håller undan i samma takt.

Med tre batterier torde vi kunna ha ett stående på laddning någonstans hela tiden, problemets art är mer den inbyggda itympligheten hos en tolv volts sjuttio amperetimmars blyackumulator.

5/23/2006 07:32:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home